Hvordan finder man en dygtig skilsmisseadvokat?

Når man står over for en skilsmisse, kan det være fristende at gå ned af gør-det-selv-vejen for at spare penge, men da skilsmisser ofte er komplicerede og langvarige, for ikke at nævne følelsesmæssigt drænende, kan det ende med at være en dyrere løsning i det lange løb. Derfor er det afgørende at have en erfaren og kyndig allieret på din side. En god skilsmisseadvokat vil have den nødvendige ekspertise og erfaring, samt forståelse for hvordan retssystemet er skruet sammen, der gør at det vil være en stor fordel for dig. De vil også være i stand til at give vigtig rådgivning om vitale områder såsom forældremyndighed, bodeling og ægtefælle- og børnebidrag. Derudover kan de håndtere alt det nødvendige papirarbejde og fungere som din stemme ved retsmøder. Alt i alt kan det at have en dygtig skilsmisseadvokat ved din side, give dig ro i sindet i en allerede vanskelig tid. I denne artikel kan du læse mere om, hvordan du finder den rette skilsmisseadvokat, som kan fungere som din allierede og betroede i forbindelse med din skilsmisse.

Er det svært at finde en dygtig skilsmisseadvokat?

Skilsmisse advokater er ikke svære at finde, men det kan være svært at finde den rette skilsmisseadvokat. Når man stå overfor en skilsmisse står man samtidig i en meget følelsesladet situation, der kræver at der er god tillid mellem advokaten og den der skal skilles. Det er en sårbar situation at stå i og hvis man ikke stoler på, at den man har valgt til at repræsentere en, har de nødvendige evner eller den nødvendige forståelse for ens problemstilling, kan det let føre til en konflikt. Dette er det sidste man har brug for i en skilsmisse, så det er vigtigt at finde en advokat man stoler på, så man kan gå igennem skilsmissen med ro i sindet.

Start med at bruge dit netværk

Da tillid og fortrolighed er afgørende for forholdet mellem en advokat og den ene part i en skilsmisse, er det vigtigt at man finder en advokat som er tillidsvækkende og som man føler kæmper for ens sag. Derfor er det en god idé at starte med at søge efter en advokat igennem ens netværk. Da cirka halvdelen af alle ægteskaber ender i skilsmisse, er der en god mulighed for, at du kender nogen der har gået igennem dette og derfor kender en dygtig skilsmisseadvokat, som vil anbefale til dig. En personlig anbefaling fra en person man kender, kan være det, der gør, at man kan hyre en advokat, der normalt ikke ville være tilgængelig. 

Find en skilsmisseadvokat ved hjælp af internettet

En anden mulighed man kan benytte sig af, er at bruge internettet til at finde frem til en god advokat, som kan føre ens sag. Det kræver blot at man har adgang til internettet og ved hvordan man bruger Google, for at finde en dygtig advokat, der kan hjælpe en igennem ens skilsmisse. Der findes dog en del advokater derude, så man bør undgå at vælge den første og bedste man kan finde, men i stedet tage sig til god tid, til at finde den helt rigtige advokat.