Hvilke udgifter får jeg, hvis jeg køber en bil?

Overvejer du at købe en bil, men vil du ikke helt, om du har råd? I så fald er det vigtigt, at du får styr på udgifterne ved at eje en bil. Hvis du har brug for et overblik over, hvilke udgifter du får, når du har bil, bør du læse med videre her.

Disse udgifter får du

  • Syn – Din bil skal jævnligt til syn, så det er værd at være opmærksom på dette. Prisen på et synstjek varierer. Men i gennemsnit koster et bilsyn omkring 450 kroner. Hvis din bil dumper til synstesten, skal du betale for at få bilen til omsyn.
  • Vægtafgift eller grøn ejerafgift – Ejer du en bil, skal du enten betale vægtafgift eller grøn ejerafgift. Det kommer an på, hvor gammel din bil er.
  • Service og reparation – Sommetider skal du ydermere have bilen et smut til service eller reparation. Mens et serviceeftersyn koster flere tusinde kroner, er det svært at sige, hvor meget reparationerne vil løbe op på. Det kan også være, at der er brug for reservedele til din bil såsom fælge til BMW.
  • Brændstof – En bil kræver brændstof for, at du kan køre rundt i den. Du skal altså indregne udgifter til brændstof, når du prøver at finde ud af, om du har råd til at eje en bil. 
  • Forsikringer – Det er vigtigt, at der er styr på forsikringerne, når du ejer en bil. I Danmark er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring. Du vælger selv, om du vil tilkøbe andre forsikringer som for eksempel en kaskoforsikring.