Hvad er de nyeste tendenser inden for IT-rekruttering?

Gode IT systemer er en meget vigtig del af en arbejdsplads, som man nemt kan komme til at undervurdere og nedprioritere. Det er derfor vigtigt, at man sørger for at ansætte kompetente it specialister, der kan hjælpe med virksomhedens IT systemer, så de fungerer så effektivt som muligt. Men hvad er de nyeste tendenser i forhold til IT-rekruttering? Læs med her og bliv klogere.

Fleksible arbejdstider 

Som følge af coronapandemien har hjemmearbejdet vundet indpas i en så høj grad, at det ses mere, end det gjorde før COVID-19 ifølge Danmarks Statistik. 

 

Derfor kommer man i processen for rekruttering til at se bud på, hvordan man kan inkorporere et mere fleksibelt arbejde. Med hjælp fra specialister i IT rekruttering kan man tackle nogle af de udfordringer, der kan være. Hos Accuro finder man SAP konsulenter og it specialister, som har arbejdet specifikt med rekrutteringsplaner, der tager hensyn til virksomhedens og it specialisternes behov. På denne måde bliver det nemmere at arbejde hjemmefra, uanset om man er programleder, projektleder eller noget helt tredje.

Data bliver omdrejningspunktet

I 2023 kommer business intelligence til at være et større buzzword ifølge BusinessManagementDaily. For i fremtiden kommer nye dataindsamlinger til at blive en del af arbejdet.

 

Derfor vil der være et større behov for mere it security, og det kræver it specialister, it projektledere og måske endda freelance it konsulenter. Det samme gælder SAP software løsninger som SAP S/4 Hana, så ledere kan få et større overblik over både data og ressourcer i virksomheden. 

Fokus på den ansatte

Måske har du hørt om begrebet ‘quiet quitting’. Hvis ikke du har hørt om det, så omfatter det medarbejdere, som kun vælger at arbejde efter minimumskravet på deres job. Det er en udvikling, som skyldes, at medarbejdere ønsker et mere balanceret arbejdsliv.

 

Samtidig er det et tegn på, at mange ansatte ønsker at fokusere mere på deres velbefindende. Derfor kan man i rekrutteringsprocessen komme til at se flere krav, hvad angår politikken omkring medarbejdernes mentale helbred.

Mere diversitet 

Det har længe været et varmt emne, men diversitet kommer også til at være et større omdrejningspunkt i forhold til IT-rekruttering. Udover at flere minoriteter vil føle sig repræsenterede, kan dette faktisk også gavne virksomhederne.

 

For ifølge et studie fra Harvard Business Review havde virksomheder med større diversitet en højere omsætning end dem, der ikke havde. Det skyldes, at medarbejderne var mere motiverede, og det gav en større produktivitet. Derfor vil virksomheder fokusere på deres politik i forhold til diversitet og håndtere dette i rekrutteringsprocessen.