En herreaften med whisky

whiskey

Der kan være mange gode grunde til at give gutterne et kald og få samlet tropperne. Måske skal der ses noget fodbold i TV, eller måske er det længe siden, du har givet dem en ordentlig lektion udi kunsten at bluffe en dårlig hånd hjem i poker. Måske har I endda prøvet at være på bryghus og smagt nye øl, der ikke lige er til at få i det lokale supermarked.

Men hvad med at prøve noget anderledes og noget, der virkelig giver udfordring og nydelse til smagsløgene? Hvad med at hælde whisky på glas og sammen vurdere de gyldne dråber? Læs med her, og bliv inspireret til et alternativ til herreaftenerne med fodbold og nachos!

En eksklusiv aften i whiskyens tegn

Der bliver som regel spillet fodbold hele ugen, og derfor er der altid den næste kamp at glæde sig til. Med en whiskysmagning er der lidt flere procenter på spil end i den sædvanlige øl, og derfor er det en oplagt beskæftigelse til en fredag eller lørdag aften, hvor man kan tage en time mere i sengen morgenen efter.

Hvis I er med på at gøre lidt mere ud af jeres herreaften, kan I aftale hver at tage en udvalgt whisky med og så skiftes til at præsentere, hvad der bliver hældt i glassene. Så selvom udgiften for hele aftenen kan virke stor, bliver det lidt mere medgørligt, når man ved, at man kun har ansvar for en enkelt flaske af de lækre dråber.

Når man på den måde deler ansvaret for, hvad der bliver serveret, kan der også gå lidt venskabelig konkurrence i udskænkningen. Lav for eksempel et pointsystem, hvor I vurderer de forskellige whiskyer ud fra parametre som duft, udseende, viskositet og naturligvis smag og samlet oplevelse.

På den måde kan I gøre whisky til temaet for hele aftenen, hvor I inden servering måske fortæller et par ord om whiskyens historie, destillation og kritikermodtagelse. Er I enige med fagfolkene, eller har I jeres egne oplevelser af den smukke drik?

Servér jeres whisky på forskellige måder

Forskellig whisky kalder på at blive serveret på forskellig vis, men i sidste ende er det op til den enkelte at vurdere, hvordan han helst vil have serveret sin sjus. Nogle vil sværge til kun at få serveret sin drikkevare ’rent’ og uden noget, der kan udvande whiskyoplevelsen, mens dén servering bliver for skrap eller måske endda for sprittet for andre.

Her kan man vælge at hælde et par dråber vand i sit glas eller smide en passende størrelse isterning i glasset. På den måde bliver whiskyen lidt tyndere, efterhånden som isen smelter, mens temperaturen også falder. I sidste ende er det op til den enkelte at vurdere præferencer, men ved at servere jeres forskellige whiskyer på forskellige måder kan I få et større indblik i de nuancer og forskelle, der er mellem de forskellige flaskers indhold.

Så lad whisky være hovedperson for jeres næste herreaften, og vær åben over for hinandens bud på aftenens whisky. Hvem ved? Måske bliver du kåret til gruppens ekspert udi den lækre drik.