Sådan passer du godt på din bil

Mercedes bil

Der er altid omkostninger ved at eje en bil. Derfor bør du også sørge for, at du passer så godt på den som muligt. Det sikrer, at du kan køre rundt på vejene i mange år uden, at du konstant skal sende din bil på værksted eller lignende. Her finder du flere tips til, hvordan du passer godt på din bil. Dette gælder uanset, om du har en Mercedes EQA eller en helt anden bil.

Tips til at passe og pleje din bil

  • Sørg for, at bilen bliver vasket regelmæssigt – Ligegyldigt hvilken tid på året det er, er det en god idé, at du får vasket din bil regelmæssigt. Du kan eventuelt køre en tur i vaskehallen eller selv vaske bilen derhjemme. Det er helt op til dig og dine præferencer. Det er vigtigt at vaske bilen af og til, da pollen bliver fjernet fra bilen om sommeren, mens salt og anden skidt bliver fjernet fra bilen om vinteren. Desuden ser det bare altid bedst ud med en nyvasket bil.
  • Sørg for, at smøre bremserne – Hvis bremserne på din bil er blevet slidte, vil bremselængden ende med at blive forlænget. Dette er ikke helt optimalt. Dette er også grunden til, at du regelmæssigt skal smøre bilens bremser. Eksempelvis kan du få dette gjort, når din bil er til service.

Hold øje med stenslag – Er stenslagene ikke på bilens forrude, er det slet ikke sikkert, at du lægger mærke til dem. Derfor bør du sommetider kigge på alle bilens ruder for at se, om du kan finde nogle stenslag. Gør du det, vil du opdage de forskellige stenslag, så du kan få dem ordnet inden, at der er brug for en ny bilrude.